22.5.2017

Penope Taitaja2017 – ammattitaidon SM-kilpailujen yhteistyökumppanina

Penopen toimitti koneet tulevaisuuden huonekalupuuseppien käyttöön Taitaja2017 -kilpailussa.

Ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Nelipäiväinen tapahtuma koostui SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkottiin yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita oli mukana yli viisisataa.

Penopen toimitti koneet tulevaisuuden huonekalupuuseppien käyttöön Taitaja2017 -kilpailussa

Huonekalupuuseppien finaalityönä valmistettiin pieni levykalustekaappi, jossa on myös massiivipuuosia, käyttäen puusepänalan peruskoneita ja käsityövälineitä sekä CNC -konetta. Aikaa tehtävän suorittamiseen oli n. 20 tuntia.

Osakilpailutyöstä toteutettiin monipuolisella Biesse Rover K CNC-työstökeskuksella 3-ja 4-akselisiin jyrsintä- ja porauskoneistuksin. Purunpoisto toteutettiin osastolle asennetulla puhtaan puolen puhaltimella varustetulla tehokkaalla Al-Ko Power Unit 300P -purunpoistosuodattimella. Lisäksi kilpailijoiden käytössä oli kaksi liukupöydällä varustettua Minimaxin SC 2 Classic -tarkistuspyörösahaa sekä Jowatin D3-luokan PVAC-liima.

Kilpailun pisteytys ja tulokset

Voittajaksi finaalissa selviytyi Pohjois-Karjalan ammattiopiston Evgeny Rongonen (pisteet 85.88). Toiseksi sijoittui Matias Kuisma (pisteet 82.16) Salon seudun ammattiopistosta ja kolmannen sijan vei Optimasta Jona Verkasalo (pisteet 81.53). Maksimipistemäärä kilpailussa oli 100, joka oli jaettu seuraaviin moduuleihin: osaluettelo 10 p, koneiden ja välineiden hallinta 10 p, materiaalin käyttö ja uudet osat 5 p, työturvallisuus 15 p, liitokset ja rakenteet 10 p, CNC –ohjelmointi ja -työstö 15 p, mitattavat kohteet 15 p sekä viimeistely ja tuotteen toimivuus 20 p.
 

PENOPE ONNITTELEE VOITTAJIA!

Uutiset