14.6.2017

Penopen päämiehet hyvin esillä LIGNA 2017 -messuilla

Uudistuneet Ligna 2017 -messut kokosivat kaiken kaikkiaan 93 000 kävijää Saksan Hannoveriin 22.-26.5.2017.

Ligna 2017 -messuilla nähtiin yli 1 500 näytteilleasettajaa, joista 900 oli ulkomailta. Vuoden 2017 LIGNA -messut lisäsi kansainvälisyyttä, näytteilleasettajia ja pinta-alaa, myös hallikonsepti oli kokonaan uudistunut.

Messut keräsivät sankoin joukoin myös suomalaisia messuvieraita, jotka tutustuivat Penopen päämiehien osastoihin ahkerasti. Alalla on havaittavissa kasvua, joka näkyy myös konekaupassa.

Penopen päämiehistä mukana olivat mm. Biesse Group, JKF, Untha, Makor, Minda, GreCon sekä Weinig.


Weinig Group

Loistava ilmapiiri, koko ajan täysi osasto sekä erinomaiset myyntiluvut takasivat sen, että Weinigin osalta Ligna -messut olivat menestys. Weinig esitteli yli 40 toiminnassa olevaa konetta 3000 m2 osastollaan. Esillä oli useita mielenkiintoisia ja hyödyllisiä uutuuksia höyläkoneissa, optimoivissa katkaisusahoissa sekä sormijatkoskoneissa.

Weinig uutuuksia

Weinig esitteli Lignassa uuden sukupolven höylän, Powermat 2400 seuraajan. Höylällä ei ole edes mallin numeroa vielä tiedossa.

Uutta höylässä on erityisesti hydrokarojen kiinnitys ilman rasvapumppua (grease gun). Tämä tekee hydrokarojen kiinnityksestä nopeaa ja puhdasta.

Esitellyssä höylässä karat 2.-5. ovat PowerLock systeemillä ja karat 1, 6 ja 7 hydrokaroja. Näin karojen ja asetteiden vaihto yhdessä Comfort Set -ohjelman/konseptin kanssa on nopeaa sekä työstölaatu huippua. Lisäksi sekä suorat, että profiili jointter-bryynaus -laiteet säädetään yhdessä kuttereiden kanssa automaattisesti.

Kun myös syöttöjärjestelmä, paininrullat ja takavaste ovat CNC -ohjattuja, höylän käyttö ja asetteiden teko muuttuu todella nopeaksi ja helpoksi.


Biesse Group

Biessen osasto oli pinta-alaltaan 5000 neliömetriä ja yksi messujen vetonauloista. ”Must see” kaikille, jotka etsivät viimeisiä innovaatioita teollisuudessa. Biesse panostaa voimakkaasti sisustamiseen, rakentamiseen ja työergonomiaan. Näytillä olikin kalustevalmistuskoneiden lisäksi koneet ovien ja ikkunoiden valmistukseen, sekä liimapuupalkkien viimeistelyyn.

Myös työhyvinvoinnin ja työtehokkuuden ratkaisuja oli tuotu esille. Kaikkiaan esillä oli yhteensä 40 konetta, erilliskoneina ja useina tuotantosoluina. Myös Industry 4.0 oli vahvasti esillä. Tämä teknologian 4. vallankumous on nyt polttava puheenaihe.

Industry 4.0 keskeisiä asioita ovat mm. ohjelmistot, virtuaalimaailman hyödyntäminen sekä integraatio eri laitteiden ja järjestelmien välillä. Indstry 4.0 luo sanan "älykäs tehdas". Älykkäissä tehtaissa verkkojärjestelmät seuraavat prosesseja, luovat virtuaalisen kopion fyysisestä maailmasta sekä tekevät hajautettuja pätöksiä.

Biesse uutuuksia

Uusi Rover K FT on suunniteltu tarjoamaan maksimaalinen suorituskyky äärimmäisen kompaktissa paketissa. Rover K FT edustaa Biessen uusia nopean asennuksen plug & play -ratkaisuja, ja voidaankin asentaa vain yhden päivän aikana.

Rover K FT on erittäin kompakti kone, joka on suunniteltu sopeutumaan tuotantotilaan, johon se asennetaan. Uusi tekniikka mahdollistaa operaattorin pääsyn turvallisesti koneen kaikille sivuille aina ilman esteitä.

 

Biesse Winner W4 tarjoaa työergonomisen ratkaisun joustavaan reunalistoitukseen.

Winner W4 on palautus-/ pinkkausjärjestelmä, joka on täysin integroitavissa yksipuolisiin reunalistoitusautomaatteihin. Winner W4 hallinnoi levyjen automaattista kiertoa kääntäen levyn valmiiksi odottamaan seuraavaa listoitusta ja pinoaa valmiit tuotteet lavalle. Palautuskuljettimen ja pinkkarin yhteistyö tehostaa ja keventää operaattorin työtä merkittävästi. Samasta pinkkarista löytyy myös ratkaisu levynpaloittelusahan perään.

 

Makor Group

Makorin Ligna -messut Hannoverissa ylittivät kaikkien toiveet ja odotukset. Pintakäsittely- ja viimeistelyratkaisut kiinnostivat monia vieraita ja uudet innovaatiot houkuttelivat paljon kävijöitä pohtimaan tulevaisuuden kehityskohteita.

Makor uutuuksia

MAKOR IRIDE MAX on markkinoiden tehokkain erityisesti suurteollisuuteen suunniteltu ruiskuautomaatti.

 • Tarttumattomat rullakuljettimet on helppo pitää puhtaana
 • Astiat ja kaappi valmistettu tarttumattomasta materiaalista, joka helpottaa puhtaanapitoa
 • Käyttöleveys jopa 400mm   
 • Ergonominen suunnittelu
 • Käyttäjäystävällinen kosketusnäytöllinen PLC- ohjaus
 • Kaksi ulosvedettävää vetokaappia helpottaa ja nopeuttaa asetteen tekoa
 •  Kaksi yläpuolista puhallinta auttaa minimoimaan ohiruiskutusta   
 • Kaapin kasvanut koko auttaa ajamaan nopeasti, maalaamaan isoja levitysmääriä ja myöskin vähentää huoltoon kuluvaa aikaa  
 • Nopea ja helppo värinvaihto
 • Erittäin helppo käyttää ja varmatoiminen


Makor Performet on tehokkaaseen teolliseen maalaukseen tarkoitettu leveä ruiskuautomaatti, joka  edustaa markkinoiden edistyksekkäintä pintakäsittelyteknologiaa.

 • Iso maalauskaappi
 • Isot lasipinnat mahdollistavat koko tilan visuaalisen tarkkailun
 • Ruiskutraverssien välinen iso etäisyys tuo maalaukseen etuja:
 • Pieni flash of kerrosten välillä auttaa parantamaan pinnanlaatua.
 • Ei ohiruiskutuksesta johtuvia haittoja
 • Loistava sisäinen ilmankiero, jonka ansioista maalipöly ei kerry seinille
 • Syöttö ja poistoaukon hihnat ovat kummatkin suojattuja
 • Poistohihna eteenpäinsyötettäessä synkronoitu keskihinan kanssa
 • Paineistus ja imu invertterillä, automaattisella säädöllä
 • Ajonopeus jopa 20 m/min
 • Erittäin suuri maalipölyn suodatuspinta
 • Optiona erittäin nopea ruiskujen vaihto

 

Seuraavan kerran Ligna -messut pidetään Hannoverissa 27.-31.5.2019.

Uutiset