14.9.2017

Puu ja Bioenergia 2017 kuulumiset

Jyväskylässä järjestettiin 6.-8.9. jo perinteeksi muodostuneet Puu ja Bioenergia -messut. Kävijöitä messut keräsivät yli 5 000. Messutapahtuma esitteli koko puualan arvoketjun kannosta pöydän jalkaan. Penopen osastolla riitti säpinää koko messujen ajan ja messujen antiin voimme olla hyvin tyytyväisiä.

Messukoneet osastolla

Penopen 3002m osastolla pääsi tutustumaan Biesse Rover K 1532 -CNC-työstökeskuksen sekä Akron 1440 AFS -reunalistoituskoneen tuottamaan työstölaatuun. Esillä olivat myös Penope -lovisaha sekä Weinigin Raimann -vannesaha. Messukoneet herättivät paljon keskustelua ja kyselyjä. Myös Penopen Huolto esitteli etähuollon mahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa.

Biesse Rover K -CNC-työstökeskus

Rover K 1532 on CNC-ohjattu työstökeskus, joka on kehitetty levykaluste-, puusepän-, ja rakennuspuusepänteollisuuden erilaisiin monipuolisiin jyrsintä-, ja porauskoneistuksiin. Työstökeskuksen yhteyteen asennettiin turvamatot, joiden toimivuutta testattiin ajoittain ahkerasti. CNC-työstökeskuksen yhteydessä pääsi tutustumaan Biessen kehittämään bSolid-käyttöliittymään, jolla pystytään helposti suunnittelemaan kappaleet 3D-muotoon, josta ohjelma muodostaa kappaleen työstöt CNC-työstökeskukselle. Lisäksi osastolla oli mahdollista tutustua Vertexin suunnitteluohjelmiston ja Biessen CNC -koneen väliseen helppoon ja virheettömään työstötietojen siirtoon.

Biesse Akron -reunalistoitusautomaatti

Biessen Akron sarjan koneet ovat pitkällisen suunnittelun tuloksena syntyneet käyttäjäystävällisiksi ja joustaviksi reunalistoitusautomaateiksi. Niiden laajat toiminnot, ja NC-ohjatut asetteet mahdollistavat nopeat ja täsmälliset asetteenvaihdot. Akron on ihanteellinen kone vaihtelevaan käyttöön erilaisille nauha-, ja listamateriaaleille. Kone on suunniteltu ja varusteltu niin, että sen käyttö on mahdollisimman helppoa. Akron -reunalistoituskoneen perusvarusteita laajentamalla siitä saadaan myös täysin automaattinen, jolloin aseteaika on mahdollisimman lyhyt. Messukone oli varustettu AIR FORCE-järjestelmällä, jolla päästään 0-saumatulokseen välttäen normaalit EVA-liimasauman aiheuttamat liimatahrat ja liimoittimen huoltotarpeet. Järjestelmällä saavutetaan myös selvästi parempi kosteuden kestävyys sekä jälkilämmön kesto verrattaessa perinteiseen EVA-liimoitukseen. Reunalistoitusautomaatissa yhdistyy ohjelman vaihdon sekä säädön helppous, jonka takaavat lisävarusteena saatavat askelmoottorit. 

Reunalistoituskoneen erinomaista työstölaatua ihmeteltiin laajasti messukävijöiden keskuudessa. Epäiltiin jopa, että kone ei mallikappaleiden työstöjä olisi tehnyt. Siksi reunalistoituskone olikin kovassa käytössä messuilla ja se työsti erinomaista laatua kerta toisensa jälkeen messuvieraiden ihmeteltäväksi.

Reunalistoituskoneessa käytetyt, Penopen edustamat, Jowatin kirkas EVA 280.58 -liima sekä Riepen irroitus- ja puhdistusnesteet kiinnostivat asiakkaita. Myös muut tarvikkeet, kuten Leucon terät, herättivät kysyntää ja uusia kontakteja luotiin.

AL-KO -mobiilisuodatin

Messuosastolla käytössä ollut AL-KO Power Unit 350P -mobiilisuodatin on nykyaikainen ratkaisu tehtaan purunpoistokapasiteetin lisäämiseksi. Malliston lippulaivan mahtavalla 10.000 m3/h -ilmamäärällä voidaan palvella joko yhtä-kahta suurempaa puuntyöstökonetta, tai vaikka kokonaista puusepänverstasta. Penopen messuosastolla AL-KO Power Unitiin oli kytkettynä sekä CNC-kone että reunalistoituskone, käyttäen laadukkaita JKF -putkistokomponentteja. Automaattisella suodattimien paineilmapuhdistuksella varustettu AL-KO Power Unit on energiatehokas, hiljainen ja luotettava laite. Puhtaan puolen puhallin sekä integroitu sammutusjärjestelmä minimoivat suodattimen paloriskin. Pyörillä liikuteltava laite on erittäin nopea asentaa ja helppokäyttöinen.

 

Penope -taloteollisuuden koneet

Penope on laajentanut toimintaansa maahantuojasta valmistuttajaksi. Vuoden 2016 aikana toimitettiin ensimmäiset Penope -tuotemerkin taloteollisuuden koneet ja linjastot. Messuilla Penope -tuotemerkin lovisaha HL400 esiteltiin ensimmäisen kerran suurelle yleisölle. Penope -tuotemerkki tarjoaa lovisahoja, elementtipöytiä- ja linjoja sekä naulausportaaleja taloteollisuuteen. Uusi tuotemerkki ja lovisaha muodostuivat osaston vetonauloiksi Biessen koneiden lisäksi.

Penope -elementtilinjojen yhteydessä esiteltiin myös erittäin paljon kiinnostusta herättäneitä LapLaser -projektoreita, jotka helpottavat ja nopeuttavat elementtipöydillä tehtäviä työvaiheita. Projektoreilla heijastetaan/osoitetaan elementtipöydälle eri työvaiheissa tapahtuvia asetteluja, kuten runkotolppien paikat. Projektorit soveltuvat myös muihin kohteisiin, joissa tehdään paljon manuaalista mittaamista/asettelua.

Enerec

Penopen liiketoimintayksikkö Enerec vastasi bioenergia puolen tarpeisiin esittelemällä Stelan matalalämpötilan viirakuivurit purulle, hakkeelle, kuorelle ja muille biopolttoaineille sekä Scheuchin ratkaisut savukaasun puhdistukseen ja lämmöntalteenottoon. Mukana olivat myös Fagus-GreConin edistykselliset kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmät sekä Unthan tehokkaat murskaimet puuteollisuudelle sekä biopolttoaineiden tuotantoon.

 

Kiitos

Me penopelaiset haluamme kiittää kaikkia messuvieraita onnistuneista messuista. Puualan johtava tapahtuma, Puu ja Bioenergia 2019, kokoaa alan toimijat Jyväskylään seuraavan kerran 4.-6.9.2019.

 

Lisätietoja:

tai oman alueesi aluemyyjät.

Uutiset