14.2.2018

Penope oli mukana ensimmäistä kertaa järjestetyillä Puusepänteollisuuspäivillä

Lahden Seudun Puumiehet sekä Puumiesten Liitto Ry järjestivät ensimmäiset Puusepänteollisuuspäivät Lahdessa 13.2.2018. Kontaktipäivän aikana osallistujat ottivat osaa kone- ja materiaalintoimittajien pitämiin työpajoihin sekä pääsivät kuulemaan puusepänteollisuuden kuulumiset.

Penopen työpajassa aiheena oli CNC-työstön uudet mahdollisuudet. Levykalusteteollisuus tuoteryhmäpäällikkö Antti Rannos esitteli ratkaisuja, joilla CNC-työstökoneiden tehokkuutta ja käyttökohteita saadaan lisättyä.

Biessen kehittämä Synchro-syöttölaite lisää CNC-koneen tehokkuutta pieniä ja keskisuuria sarjoja tehtäessä. CNC-työstökeskus saadaan Synchron avulla työskentelemään itsenäisesti, jolloin koneen operaattori voi esim. operoida kahta konetta yhtäaikaisesti. Synchro on kevyemmin ohjelmoitu ratkaisu kuin robotti, koska sitä ohjataan Roverin omalla yksiköllä. Synchro on saatavina Rover K, A, B ja C -mallistoihin. Suomeen ensimmäinen Synchro-syöttölaite on tulossa tämän vuoden aikana ja kyselyjä syöttölaitteista on paljon.

 

Kahdella Y-akselilla saa kustannustehokkaasti kapasiteettiä. Biesse Rover B ja C -mallistot on varustettavissa kahdella itsenäisellä y-akselilla, jolloin teränvaihto voidaan tehdä toisen yksikön ajon aikana tai koneella voidaan jyrsiä/porata kahta kappaletta yhdenaikaisesti.

 

Automaattivarasto mahdollistaa katkeamattoman materiaalinsyötön CNC-koneelle. Biessen Winstore -automaattivarastoa on saatavissa koossa 6x8m-12x60m. Automaattivarastolla voidaan käsitellä jopa 400 levyä vuorossa. Automaattivarastojen etuja on katkeamattoman materiaalinsyötön lisäksi tilan säästö, joten enää ei tarvitse jättää tilaa käytäville hyllyjen välissä sekä käsiteltävät levy pysyvät ehjinä ja näin ollen hävikki pienenee ja varastologistiikka helpottuu.

 

Suomeen myytiin ensimmäinen 5-akselinen Rover C -CNC-työstökeskus vuonna 2005. Nykyään joka toinen Penopen myymistä CNC-työstökoneista on 5-akselinen. 5-akselisuus mahdollistaa koneen monimuotoisemman käytön esim. pyöröterän käyttö on yleistynyt CNC-työstöissä.

 

CNC-koneiden tekniikka ei varsinaisesti ole muuttunut vaan koneisiin saatavat apulaitteet ovat lisänneet niiden tehokkuutta sekä käyttömahdollisuuksia. Mm. syöttölaitteet, automaattivarastot, useat jyrsinyksiköt ja työkalunvaihtajat, listoittavat yksiköt, hiontapäät, nestaavatyöstö sekä automaattipöytä pienentävät materiaalihukkaa ja lyhentyvät työstöaikoja.

Kysy lisää CNC-työstöjen uusista mahdollisuuksista aluemyyjältäsi:

Veli-Pekka Heliander, Lounais-Suomi ja Uusimaa
p. 050 551 6443, veli-pekka.heliander@penope.fi

Jani Hiula, Länsi-Suomi
p. 040 577 7368, jani.hiula@penope.fi

Atte Kekkonen, Itä-Suomi
p. 044 296 3952, atte.kekkonen@penope.fi

Timo Kärkölä, Pohjois-Suomi
p. 0500 617 970, timo.karkola@penope.fi

Uutiset